use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ντοματόρυζο

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Ντοματόρυζο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 600 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 5-6 φύλλα βασικό ψιλοκομμένα
  • 800 ml ζωμό λαχανικών
  • 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τοματοπελτέ, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
      2. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε , τις ντομάτες, την ζάχαρη,το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
      3. Βράζουμε το ντοματόρυζο μέχρι να χυλώσει, ανακατεύοντας συχνά, και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στο ντοματόρυζο ρίγανη ή θυμάρι