Ντοματόρυζο
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. ρύζι καρολίνα
- 600 γρ. ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 5-6 φύλλα βασικό ψιλοκομμένα
- 800 ml ζωμό λαχανικών
- 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τοματοπελτέ, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε , τις ντομάτες, την ζάχαρη,το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε το ντοματόρυζο μέχρι να χυλώσει, ανακατεύοντας συχνά, και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο ντοματόρυζο ρίγανη ή θυμάρι
