Πατέ από συκωτάκια κοτόπουλο
Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
6

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 450 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
- 100 ml. κονιάκ
- 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα συκωτάκια, το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα συκωτάκια.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 35’ σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήνουμε τα συκωτάκια να κρυώσουν καλά και κατόπιν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα.
- Σερβίρουμε αμέσως ή τα κρατάμε σε γυάλινο μπωλ στο ψυγείο προσθέτωντας μια λεπτή στρώση ελαιόλαδο.
Το πετιμέζι μπορούμε να το παραλείψουμε και να προσθέσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.
