Φακές Εγκλουβής
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 300 γρ. φακές Εγκλουβής
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 φύλλο δάφνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 δαφνόφυλλο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε τις φακές με το δαφνόφυλλο να βράσουν, με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να βράσουν.
- Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, με τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζουν, και τις βράζουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα σκόρδα σε φέτες.
- Μόλις βράσουν και μείνουν με το μισό νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και μόλις χυλώσουν αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε τις φακές με ελιές και φρέσκια ρίγανη.
- Οι φακές Εγκλουβής είναι οι νοστιμότερες, αν δεν βρούμε αυτή την ποικιλία χρησιμοποιούμε χονδρές φακές
