use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φακές Εγκλουβής

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Φακές Εγκλουβής

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 300 γρ. φακές Εγκλουβής
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ½  κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βάζουμε τις φακές με το δαφνόφυλλο να βράσουν, με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να βράσουν.
      2. Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, με τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζουν, και τις βράζουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
      3. Κόβουμε τα σκόρδα σε φέτες.
      4. Μόλις βράσουν και μείνουν με το μισό νερό  προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα, αλάτι και πιπέρι.
      5. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και μόλις χυλώσουν αποσύρουμε.
      6. Σερβίρουμε τις φακές με ελιές και φρέσκια ρίγανη.
      - Οι φακές Εγκλουβής είναι οι νοστιμότερες, αν δεν βρούμε αυτή την ποικιλία χρησιμοποιούμε χονδρές φακές