Ψάρι λεμονάτο με πατάτες (Μπιάνκο)
Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 2 μεγάλα λαυράκια φιλεταρισμένα
- 5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 600 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 120 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 2 λεμόνια
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες σε στρώσεις και ανάμεσά τους βάζουμε σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να μαλακώσουν οι πατάτες, μαγειρεύουμε για περίπου 25΄.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα των ψαριών επάνω στις πατάτες, περιχύνουμε το χυμό, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε ακόμη 10΄.
- Σερβίρουμε το μπιάνκο με λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μπορούμε να φτιάξουμε το μπιάνκο με φιλέτο παστού μπακαλιάρου
