use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψάρι λεμονάτο με πατάτες (Μπιάνκο)

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Ψάρι λεμονάτο με πατάτες (Μπιάνκο)

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2 μεγάλα λαυράκια φιλεταρισμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 600 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 120 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 λεμόνια
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες σε στρώσεις και ανάμεσά τους βάζουμε σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
      2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να μαλακώσουν οι πατάτες, μαγειρεύουμε για περίπου 25΄.
      3. Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα των ψαριών επάνω στις πατάτες, περιχύνουμε το χυμό, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε ακόμη 10΄.
      4. Σερβίρουμε το μπιάνκο με λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      Μπορούμε να φτιάξουμε το μπιάνκο με φιλέτο παστού μπακαλιάρου