Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψάρι Ψητό στο Φούρνο με Ελαιόλαδο και Σταμναγκάθι

Συνταγή για ψάρι ψητό στο φούρνο με ελαιόλαδο και σταμναγκάθι, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
  • Έτοιμο σε1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες 2
recipe image Ψάρι Ψητό στο Φούρνο με Ελαιόλαδο και Σταμναγκάθι

Υλικά
 

Για τα Ψάρια
  • 1 κιλό λιθρίνια καθαρισμένα
  • 200 γραμ ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 50 γραμ χυμό λεμόνι
  • 100 γραμ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • 7 γραμ αλάτι
Για το Σταμναγκάθι
  • 250 γραμ σταμναγκάθι μπλανσαρισμένο
  • 100 γραμ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ φρέσκια ντομάτα κομμένη σε μικρό καρέ
  • 3 γραμ ξύσμα λεμόνι
  • 3 γραμ αλάτι
  • 0,5 γραμ πιπέρι
  • 80 γραμ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

Για τα Ψάρια
  1. Χαράζουμε τα λιθρίνια από το κεφάλι προς την ουρά.
  2. Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, τα ψάρια και τα γυρίζουμε μέσα στα υγρά. Αλατίζουμε και από την πάνω πλευρά τα ψάρια.
  3. Τοποθετούμε το ταψί ψηλά και τα βάζουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  4. Γυρίζουμε με προσοχή τα ψάρια και τα ξανά βάζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 10-12 λεπτά για να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.
  5. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο.
  6. Μόλις βγάλουμε τα ψάρια από το ταψί, ρίχνουμε τα υγρά στο μούλτι και τα χτυπάμε. Τα κρατάμε για το σερβίρισμα.
Για το Σταμναγκάθι
  1. Έχουμε μπλανσάρει το σταμναγκάθι.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι με την ντομάτα.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, και λίγο ελαιόλαδο από επάνω.
  4. Προσθέτουμε το σταμναγκάθι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στήσιμο Πιάτου
  1. Σερβίρουμε σε πιάτα το σταμναγκάθι και από δίπλα τα λιθρίνια.
  2. Περιχύνουμε με τα υγρά από το ταψί που χτυπήσαμε πάνω από τα ψάρια.

Συνταγή για ψάρι ψητό στο φούρνο με ελαιόλαδο και σταμναγκάθι, από τον Λευτέρη Λαζάρου