Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψαρόσουπα με Ντομάτα και Σκορπίνα

Συνταγή για ψαρόσουπα με ντομάτα και σκορπίνα, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
  • Έτοιμο σε35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Ψαρόσουπα με ντομάτα και σκορπίνα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. σκορπίνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 2 καρότα χοντροκομμένα
  • 1 πατάτα χοντροκομμένη
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 1 στικ σέλερι χοντροκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 200 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χοντρό αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζουμε σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα το ψάρι και προσθέτουμε 1200 ml. νερό, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και ξαφρίζουμε.
  2. Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα, περνάμε τον ζωμό από σίτα.
  3. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά με 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά και ξεψαχνίζουμε το ψάρι.
  5. Κατόπιν αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ.
  6. Μεταφέρουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψάρι και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο κατάλληλο ψάρι θέλουμε για την ψαρόσουπα