Ρεβιθοπίλαφο με κουρκουμά
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 300 γρ. ρεβίθια
- 120 γρ. κίτρινο ρύζι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 φύλλο δάφνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς να μουλιάσουν και την επόμενη ημέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις βράσουν τα ρεβίθια, κρατάμε από το νερό που έβρασαν 3 φλυτζάνια νερό.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ρύζι και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό την κανέλα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε το ρεβιθοπίλαφο μέχρι να μαλακώσει, να χυλώσει το ρύζι, αποσύρουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις σταφίδες.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο ρεβιθοπίλαφο και τοματοπελτέ ή φρέσκιες ντομάτες
