use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ρεβιθοπίλαφο με κουρκουμά

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
  • 4
recipe image Ρεβιθοπίλαφο με κουρκουμά

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 120 γρ. κίτρινο ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς να μουλιάσουν και την επόμενη ημέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
      2. Μόλις βράσουν τα ρεβίθια, κρατάμε από το νερό που έβρασαν 3 φλυτζάνια νερό.
      3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
      4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 1-2 λεπτά.
      5. Προσθέτουμε τα ρεβίθια,  το ρύζι και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
      6. Προσθέτουμε το ζεστό νερό την κανέλα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
      7. Βράζουμε το ρεβιθοπίλαφο μέχρι να μαλακώσει, να χυλώσει το ρύζι, αποσύρουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις σταφίδες.
      8. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στο ρεβιθοπίλαφο και τοματοπελτέ ή φρέσκιες ντομάτες