Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σοφρίτο Κέρκυρας

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Μερίδες 6
recipe image Σοφρίτο Κέρκυρας

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 4 φέτες μοσχαρίσιο νουά
  • 50 ml. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 40 ml. λευκό ξύδι
  • 20 ml. κόκκινο ξύδι
  • 300 ml. ζωμό βοδινού
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ Βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και αφού το αλευρώσουμε, το τινάζουμε να «φύγει» το περιττό αλεύρι.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε τα ξύδια και όταν εξατμιστούν προσθέτουμε το μαϊντανό, τα σκόρδα, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το Βιτάμ Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.
  5. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και το συνοδευτικό της επιλογής μας.
- Σωτάρουμε κάθε φορά δύο φέτες νουά ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία