Σοφρίτο Κέρκυρας
Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
6

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 4 φέτες μοσχαρίσιο νουά
- 50 ml. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
- 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 40 ml. λευκό ξύδι
- 20 ml. κόκκινο ξύδι
- 300 ml. ζωμό βοδινού
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ Βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και αφού το αλευρώσουμε, το τινάζουμε να «φύγει» το περιττό αλεύρι.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ξύδια και όταν εξατμιστούν προσθέτουμε το μαϊντανό, τα σκόρδα, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το Βιτάμ Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και το συνοδευτικό της επιλογής μας.
- Σωτάρουμε κάθε φορά δύο φέτες νουά ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία
