use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σούπα Αρακά με Μυρώνια, Καυκαλήθρες και Γαρίδες

Εδώ θα βρείτε συνταγή για σούπα αρακά με μυρώνια, καυκαλήθρες, γαρίδες και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε. Χανιά Κρήτης. Βάλτε Άλτις στις συνταγές σας, σε όλα τα φαγητά σας.
  • Έτοιμο σε45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Σούπα Αρακά με Μυρώνια, Καυκαλήθρες και Γαρίδες

Υλικά
 

Για τη Σούπα Αρακά
  • 100 γρ. Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε. Χανιά Κρήτης
  • 500 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 800 γρ. ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 50 γρ. μυρώνια (μόνο τα φύλλα)
  • 50 γρ. καυκαλήθρες (μόνο τα φύλλα)
  • 10 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. χυμό λεμόνι
Για τις Γαρίδες
  • 50 γρ. Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε. Χανιά Κρήτης
  • 8 τεμάχια γαρίδες
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 5 γρ. θυμάρι
  • 5 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
Για το Σερβίρισμα
  • 1 κ.τ.σ. Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε. Χανιά Κρήτης
  • Σούπα αρακά
  • 2 γαρίδες μαγειρεμένες
  • Λίγες φύτρες αρακά, μυρώνια ή κλωνάρι θυμάρι (ό,τι έχουμε)

      Εκτέλεση

      Για τη Σούπα Αρακά
      1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν
      2. Στη συνέχεια, βάζουμε τον αρακά και το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
      3. Σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το θυμάρι και το σκόρδο
      4. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ σε δύο δόσεις
      5. Τοποθετούμε μια πετσέτα πάνω από το μπλέντερ για να αποφύγουμε την περίπτωση να πεταχτεί έξω το περιεχόμενο, επειδή είναι πολύ καυτό. Έπειτα, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με μεγάλη προσοχή
      6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες και συνεχίζουμε να χτυπάμε ανεβάζοντας τις στροφές
      7. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και χυμό λεμόνι
      Για τις Γαρίδες
      1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και το κεφάλι τους. Κρατάμε μόνο το σώμα
      2. Τις χαράζουμε στη μέση, αφαιρούμε το έντερο και τα αυγά τους και τις ανοίγουμε σε σχήμα πεταλούδας
      3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών και βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμόνι, το αλάτι και τις γαρίδες
      4. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσοχή, δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο οι γαρίδες, γιατί θα σκληρύνουν
      Σερβίρισμα
      1. Με ένα ποτ σερβίρουμε τη σούπα αρακά σε βαθειά πιάτα και από πάνω βάζουμε από δύο γαρίδες ανά μερίδα
      2. Στολίζουμε με λίγες φύτρες αρακά ή μυρώνια ή θυμάρι ή ό,τι άλλη ψιλή πρασινάδα έχουμε
      3. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο

      Εκτέλεση συνταγής αρακά με μυρώνια, καυκαλήθρες και γαρίδες