Σούπα με κουνουπίδι
- Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 700 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκέτα
- 1 μήλο κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1000 ml. ζωμό βοδινού ή ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Κόκκινο γλυκό πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά, την πολτοποιούμε και τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και αραιώνουμε με επιπλέον ζεστό ζωμό, σύμφωνα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα.
- Σερβίρουμε σε πυρίμαχα μπωλ, προσθέτουμε γραβιέρα, ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να ψήσουμε το κουνουπίδι και στον φούρνο