use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σούπα με κουνουπίδι

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Σούπα με κουνουπίδι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 700 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκέτα
  • 1 μήλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1000 ml. ζωμό βοδινού ή ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά.
      2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
      3. Βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά, την πολτοποιούμε και τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.
      4. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και αραιώνουμε με επιπλέον ζεστό ζωμό, σύμφωνα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα.
      5. Σερβίρουμε σε πυρίμαχα μπωλ, προσθέτουμε γραβιέρα, ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να ψήσουμε το κουνουπίδι και στον φούρνο