use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μύδια αχνιστά με μουστάρδα

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Μύδια αχνιστά με μουστάρδα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 50 ml. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ούζο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 50 ml. χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελάχιστα τα σκόρδα, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το ούζο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
      2. Μόλις τα υγρά πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα μύδια, και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
      3. Κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά.
      4. Αποσύρουμε κ αφαιρούμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και σερβίρουμε τα μύδια με το ζουμί τους.
      - Μπορούμε να αρωματίσουμε με αστεροειδή γλυκάνισο ή μαραθόσπορους