Μύδια αχνιστά με μουστάρδα
Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
4
![recipe image Μύδια αχνιστά με μουστάρδα](/el-gr/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Altis-GR/Assets/Recipes/sync-images/8ae0720a-549b-4c3d-8a7b-9c2333140882.jpg?rev=3da9b8ade48c47a5ba592a1ea81f5091&w=900)
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 50 ml. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ούζο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 50 ml. χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελάχιστα τα σκόρδα, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το ούζο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υγρά πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα μύδια, και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά.
- Αποσύρουμε κ αφαιρούμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και σερβίρουμε τα μύδια με το ζουμί τους.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε με αστεροειδή γλυκάνισο ή μαραθόσπορους
![](/el-gr/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Altis-GR/Pdf-Logo.png?rev=-1)