Μύδια αχνιστά με μουστάρδα
Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 50 ml. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ούζο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 50 ml. χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελάχιστα τα σκόρδα, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το ούζο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υγρά πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα μύδια, και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά.
- Αποσύρουμε κ αφαιρούμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και σερβίρουμε τα μύδια με το ζουμί τους.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε με αστεροειδή γλυκάνισο ή μαραθόσπορους
