use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σουπιές με ελιές και μάραθο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Σουπιές με ελιές και μάραθο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1200 γρ. φιλέτο σουπιά
  • 100 γρ. ελιές μαύρες ή πράσινες  σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 πιπεριά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τη σουπιά σε μικρά κομμάτια.
      2. Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε το μισό από το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις σουπιές για 3-4’.
      3. Προσθέτουμε το κρασί και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους όμως αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
      4. Ψιλοκόβουμε το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και τη πιπεριά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
      5. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
      6. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε τις ελιές.
      7. Αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρες ελιές