Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
16

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 30 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 γρ. κουκουνάρι
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 λεμόνι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού.
- Στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, λίγο ξύσμα λεμονιού, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε πολύ καλά, για μερικά λεπτά.
- Περιχύνουμε με το πέστο το ζεστό σπαγγέτι και σερβίρουμε αμέσως.
- Μπορούμε να μη βάλουμε παρμεζάνα και να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας καρυδόψιχα
- Το πέστο, αν θέλουμε, διατηρείται στο ψυγείο
