use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 16
recipe image Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 30 γρ.  φρέσκα φύλλα βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό.
      2. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού.
      3. Στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, λίγο ξύσμα λεμονιού, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε πολύ καλά, για μερικά λεπτά.
      4. Περιχύνουμε με το πέστο  το ζεστό σπαγγέτι και σερβίρουμε αμέσως.
      - Μπορούμε να μη βάλουμε παρμεζάνα και να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας καρυδόψιχα - Το πέστο, αν θέλουμε, διατηρείται στο ψυγείο