Σπανακόρυζο γιαχνί
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 120 γρ. ρύζι καρολίνα
- 200 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 250 ml. ζωμό λαχανικών
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ζωμό.
- Μόλις το ρύζι πάρει μια βράση προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και μόλις «πέσει» ο όγκος τους προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, σερβίρουμε με λεμόνι
- Τα λαχανικά θα κατεβάσουν τα «δικά» τους υγρά, όμως σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό
- Μπορούμε να προσθέσουμε αρωματικά χόρτα ή σέσκουλα
