use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σπανακόρυζο γιαχνί

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Σπανακόρυζο γιαχνί

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 120 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 200 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 250 ml. ζωμό λαχανικών
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ζωμό.
      2. Μόλις το ρύζι πάρει μια βράση προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και μόλις «πέσει» ο όγκος τους προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
      3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, σερβίρουμε με λεμόνι
      - Τα λαχανικά θα κατεβάσουν τα «δικά» τους υγρά, όμως σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό - Μπορούμε να προσθέσουμε αρωματικά χόρτα ή σέσκουλα