use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Στιφάδο με κρεμμυδάκια, κάστανα και ξερά δαμάσκηνα

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Στιφάδο με κρεμμυδάκια, κάστανα και ξερά δαμάσκηνα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 800 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
  • 250 γρ. κάστανα
  • 10 δαμάσκηνα ξερά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 20 ml μηλόξυδο
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σωτάρουμε 2’ ακόμη, τέλος προσθέτουμε τα κάστανα.
      2. Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τα μπαχαρικά, τα ντοματάκια, 250ml νερό και αλάτι και πιπέρι.
      3. Όταν το φαγητό μείνει με το ¼ των υγρών του,προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
      Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 μοσχοκάρφια