Στιφάδο με κρεμμυδάκια, κάστανα και ξερά δαμάσκηνα
- Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 800 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
- 250 γρ. κάστανα
- 10 δαμάσκηνα ξερά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 20 ml μηλόξυδο
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- 4 κόκκους μπαχάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σωτάρουμε 2’ ακόμη, τέλος προσθέτουμε τα κάστανα.
- Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τα μπαχαρικά, τα ντοματάκια, 250ml νερό και αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το φαγητό μείνει με το ¼ των υγρών του,προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 μοσχοκάρφια