Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Στιφάδο με κρεμμυδάκια, κάστανα και ξερά δαμάσκηνα

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Στιφάδο με κρεμμυδάκια, κάστανα και ξερά δαμάσκηνα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 800 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
  • 250 γρ. κάστανα
  • 10 δαμάσκηνα ξερά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 20 ml μηλόξυδο
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σωτάρουμε 2’ ακόμη, τέλος προσθέτουμε τα κάστανα.
  2. Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τα μπαχαρικά, τα ντοματάκια, 250ml νερό και αλάτι και πιπέρι.
  3. Όταν το φαγητό μείνει με το ¼ των υγρών του,προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 μοσχοκάρφια