use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τσιπούρα με Σπανάκι, Τυρί Φέτα και Φύλλο Κρούστας

Συνταγή για τσιπούρα με σπανάκι, ζεστό λαδολέμονο με ελαιόλαδο Άλτις, τυρί φέτα και φύλλο κρούστας, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου
  • Έτοιμο σε1 ώρες 15 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Τσιπούρα με Σπανάκι, Ζεστό Λαδολέμονο, Τυρί Φέτα και Φύλλο Κρούστας

Υλικά
 

Για το Σπανάκι
  • 100 γραμ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 500 γραμ σπανάκι baby
  • 120 γραμ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γραμ ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 20 γραμ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ φέτα
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 30 γραμ χυμό λεμόνι
  • 3 γραμ ξύσμα λεμόνι
  • 0,5 γραμ πιπέρι
  • 15 γραμ μηλόξυδο
Για την Τσιπούρα
  • 1200 γραμ τσιπούρες ολόκληρες τις οποίες θα φιλετάρουμε (2τεμ των 600γραμ η κάθε μια)
  • 200 γραμ ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 100 γραμ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 5 γραμ αλάτι
  • 0,5 γραμ πιπέρι

      Εκτέλεση

      Για την Κρούστα
      1. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το ξανά βάζουμε στο φούρνο για 1 λεπτό ακόμα για να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
      Για το Σπανάκι
      1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα.
      2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνηθο και το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε τη φωτιά.
      3. Παίρνουμε το σπανάκι χωρίς τα υγρά του και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το τυρί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό, το ξύσμα και χτυπάμε.
      4. Βελτιώνουμε τη γεύση με το πιπέρι και το μηλόξυδο. Προσθέτουμε το φύλλο κρούστας το οποίο έχουμε ψήσει στο φούρνο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
      5. Επειδή τα φύλλα κρούστας θα απορροφήσουν τα υγρά, προσθέτουμε και τα υγρά από την κατσαρόλα
      Οδηγίες Φιλεταρίσματος Τσιπούρας
      1. Ξελεπιάζουμε την τσιπούρα στον νεροχύτη με τη βοήθεια μιας ξύστρας.
      2. Χαράζουμε την τσιπούρα από το κεφάλι προς το τελείωμα στο πλάι, πάνω από τα κόκαλα. Σταματάω στο κόκαλο και πατάω το κεφάλι και τα δάχτυλα καθοδηγούν, τα κρατάω σε μία ευθεία .
      3. Γυρίζω από την άλλη πλευρά το φιλέτο. Κρατάμε κεφάλια και κόκαλα για να φτιάξουμε κάποια σάλτσα, φυμέ, σούπα κ.λπ.
      4. Με ένα τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα κόκαλα.
      Για την Τσιπούρα
      1. Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα φιλέτα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
      2. Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Παίρνουμε τα υγρά του ταψιού (ζεστό λαδολέμονο) και τα ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το πουρέ σπανάκι που φτιάξαμε και χτυπάμε.
      Στήσιμο Πιάτου
      1. Σερβίρουμε σε 4 πιάτα το πουρέ σπανάκι και από πάνω βάζουμε τα φιλέτο τσιπούρας. Περιχύνουμε με το ζεστό λαδολέμονο που χτυπήσαμε στο μούλτι. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό.

      Συνταγή για τσιπούρα με σπανάκι, λαδολέμενο, τυρί φέτα και φύλλο κρούστας, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου