Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο
- Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 20 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 5
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 500 γρ. μπάμιες φρέσκιες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1000 γρ. ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 300 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ευρύχωρη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το κύμινο, τη ζάχαρη, το ζωμό, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 40’ και προετοιμάζουμε τις μπάμιες.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπάμιες για μερικά λεπτά, σβήνουμε με το ξύδι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, κουνάμε την κατσαρόλα, βλέπουμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρά το φαγητό ώστε να βράσουν οι μπάμιες και συμπληρώνουμε.
- Σιγομαγειρεύουμε ακόμη 30’ και μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρουμε.
- Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και με μπουτάκια