use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μαριναρισμένες πανσέτες με ρόκα

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 4
recipe image Μαριναρισμένες πανσέτες με ρόκα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. πανσέτες
Για τη μαρινάδα
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για τη σαλάτα
  • 200 γρ. ρόκα
  • 6-7 ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
  • 50 γρ. ξηρούς καρπούς

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας και κρατάμε από αυτό το μείγμα το ¼ για τη σαλάτα.
      2. Περιχύνουμε τις πανσέτες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή και περισσότερο.
      3. Κατόπιν ψήνουμε τις πανσέτες στη σχάρα ή στο φούρνο.
      4. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας τη ρόκα με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
      5. Στη μαρινάδα που κρατήσαμε νωρίτερα προσθέτουμε το ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.
      6. Σερβίρουμε τις ζεστές πανσέτες με τη σαλάτα ρόκα.
      - Μπορούμε να ψήσουμε τις πανσέτες και στο τηγάνι