Μαριναρισμένες πανσέτες με ρόκα
Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. πανσέτες
Για τη μαρινάδα
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για τη σαλάτα
- 200 γρ. ρόκα
- 6-7 ντοματίνια
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
- 50 γρ. ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας και κρατάμε από αυτό το μείγμα το ¼ για τη σαλάτα.
- Περιχύνουμε τις πανσέτες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή και περισσότερο.
- Κατόπιν ψήνουμε τις πανσέτες στη σχάρα ή στο φούρνο.
- Ετοιμάζουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας τη ρόκα με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Στη μαρινάδα που κρατήσαμε νωρίτερα προσθέτουμε το ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.
- Σερβίρουμε τις ζεστές πανσέτες με τη σαλάτα ρόκα.
- Μπορούμε να ψήσουμε τις πανσέτες και στο τηγάνι
