Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 5 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας σέλινο
- 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 70 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τις πιπεριές και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, τις ακουμπάμε σε ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε.
- Ψιλοκόβουμε το σέλινο και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ραντίζουμε με το ξύδι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατωπιπερώνουμε.
- Μαρινάρουμε τη μελιτζανοσαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να ψήσουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα ώστε να γίνει η μελιτζανοσαλάτα καπνιστή
- Μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
- Στη μελιτζανοσαλάτα
