use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 4
recipe image Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σέλινο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
  • 70 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
      2. Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τις πιπεριές και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
      3. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, τις ακουμπάμε σε ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε.
      4. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
      5. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ραντίζουμε με το ξύδι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατωπιπερώνουμε.
      6. Μαρινάρουμε τη μελιτζανοσαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να ψήσουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα ώστε να γίνει η μελιτζανοσαλάτα καπνιστή - Μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές Φλωρίνης τουρσί - Στη μελιτζανοσαλάτα