Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μιρμιζέλι Καλύμνου

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 min
  • ΜερίδεςServes 4
recipe image Μιρμιζέλι Καλύμνου

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 2 ντομάτα χοντροκομμένες
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 50 ml. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κριθαροκουλούρα χοντροσπασμένη
  • 100 γρ. κοπανιστή
  • 1 αγγουράκι, σε φέτες
  • 5-6 παστέ αντζούγιες
  • 4-5 ελιές
  • Θρούμπι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ραντίζουμε τη μελιτζάνα με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Βάζουμε την κριθαροκουλούρα σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μισό ελαιόλαδο, το θρούμπι, τη μισή κοπανιστή και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα τοποθετώντας κάτω την κριθαροκουλούρα, προσθέτουμε επάνω της το αγγουράκι, την κομμένη ντομάτα, την υπόλοιπη κοπανιστή, τις αντζούγιες και τις ελιές.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο θρούμπι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Αντί για κοπανιστή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πικάντικη φέτα ή ξυνομυζήθρα