use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπεγότο πίτα με ψάρι και κρεμμύδια

  • Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Μπεγότο πίτα με ψάρι και κρεμμύδια

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. ψιλό ψάρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Πλένουμε σχολαστικά και στεγνώνουμε τα ψαράκια.
      2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με το μισό αλεύρι.
      3. Προσθέτουμε στα κρεμμύδια τα ψαράκια,  το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.
      4. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί στο τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα, το οποίο πατάμε να ενωθεί καλά,  με ένα κουτάλι και απαλές κινήσεις.
      5. Ψήνουμε το μπεγότο σε μέτρια φωτιά, όσο ψήνεται ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε την επιφάνεια.
      6. Μόλις  ξεροψηθεί η κάτω  πλευρά το αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από επάνω.
      7. Σερβίρουμε το μπεγότο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λεμόνι
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αθερίνα, γαύρο, μαρίδα