Μπριζόλες με φασκόμηλο και μουστάρδα
Μπείτε στο website του Άλτις και βρείτε την συνταγή για μπριζόλες με φασκόμηλο & μουστάρδα και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα Π.Ο.Π., και άλλα κρεατικά
Έτοιμο σε
Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 6 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού
Για τη σάλτσα
- 1 κλωναράκι φρέσκο φασκόμηλο
- 50 ml.Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 50 ml. χυμό λεμονιού
- 80 γρ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε όπως επιθυμούμε, όσο ψήνονται οι μπριζόλες ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο κομμένο στη μέση και τα φύλλα από το φασκόμηλο.
- Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει μια γρήγορη βράση, αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Περιχύνουμε αμέσως τις ζεστές μπριζόλες και σερβίρουμε με πατάτες.
- Αν δεν μας αρέσει το φασκόμηλο χρησιμοποιούμε ρίγανη
