use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπριζόλες με φασκόμηλο και μουστάρδα

Μπείτε στο website του Άλτις και βρείτε την συνταγή για μπριζόλες με φασκόμηλο & μουστάρδα και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα Π.Ο.Π., και άλλα κρεατικά
  • Έτοιμο σε45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Μπριζόλες με φασκόμηλο και μουστάρδα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 6 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού
Για τη σάλτσα
  • 1 κλωναράκι φρέσκο φασκόμηλο
  • 50 ml.Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 50 ml. χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε όπως επιθυμούμε, όσο ψήνονται οι μπριζόλες ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
      2. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο κομμένο στη μέση και τα φύλλα από το φασκόμηλο.
      3. Αφαιρούμε το σκόρδο,  προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει μια γρήγορη βράση, αποσύρουμε.
      4. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
      5. Περιχύνουμε αμέσως τις ζεστές μπριζόλες και σερβίρουμε με πατάτες.
      - Αν δεν μας αρέσει το φασκόμηλο χρησιμοποιούμε ρίγανη