Σαρδέλες γεμιστές με μαϊντανό
- Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100γρ. μπαγιάτικου ψωμιού τριμμένο
- 100ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 100 ml. λευκό κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 2 λεμόνια
- Αλάτι χοντρό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το μπούκοβο, ξύσμα και χυμό από το ένα λεμόνι, το ψωμί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο.
- Γεμίζουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ταψί, συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις σαρδέλες
- Πασπαλίζουμε τις σαρδέλες με χοντρό αλάτι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180ο C.
Εκτός από μπαγιάτικο ψωμί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρίθινα ή απλά παξιμάδια για να ετοιμάσουμε τη γέμιση