use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σαρδέλες γεμιστές με μαϊντανό

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Σαρδέλες γεμιστές με μαϊντανό

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100γρ. μπαγιάτικου ψωμιού τριμμένο
  • 100ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι χοντρό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
      2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το μπούκοβο, ξύσμα και χυμό από το ένα λεμόνι, το ψωμί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο.
      3. Γεμίζουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ταψί, συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
      4. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις σαρδέλες
      5. Πασπαλίζουμε τις σαρδέλες με χοντρό αλάτι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180ο C.
      Εκτός από μπαγιάτικο ψωμί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρίθινα ή απλά παξιμάδια για να ετοιμάσουμε τη γέμιση