Σελινόριζα με Αρακά
Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 300 γρ. αρακά
- 500γρ. σελινόριζες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 70ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 300 ml. ζωμό λαχανικών
- 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε τις σελινόριζες κυδωνάτες σε μέτρια κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι , τα καρότα, το πράσο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, τη σελινόριζα και τον άνηθο.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζεστό το ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό.
- Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό αυγολέμονο
