Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σελινόριζα με Αρακά

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Σελινόριζα με Αρακά

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 300 γρ. αρακά
  • 500γρ. σελινόριζες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 70ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 300 ml. ζωμό λαχανικών
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε τις σελινόριζες κυδωνάτες σε μέτρια κομμάτια.
      2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι , τα καρότα, το πράσο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, τη σελινόριζα και τον άνηθο.
      3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζεστό το ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό.
      4. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
      - Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό αυγολέμονο